Interessante taalcolumn (4): Ann De Craemer (De Morgen)

Deze week verschijnt er in De Morgen elke dag een taalcolumn. Vandaag schrijft Ann De Craemer een column. Ze is journaliste, columniste en schrijfster, o.a. van een mooi boek over Iran, maar ze schreef ook romans. Hier vind je meer informatie over haar boeken. Sommigen onder jullie kennen haar ook van de oefening Ik lees een column!

Daarnaast heeft De Craemer zich ook gespecialiseerd in het Nederlands. Ze houdt veel van haar taal, zoals ze in de column hieronder schrijft: “de Nederlandse taal – mijn muze en hondstrouwe minnaar (…)”.

Kees hier de column ‘Het woord ‘wegdeemsteren’ is poëzie in dertien letters’.

Vraag: Voor Ann De Craemer klinkt het woord ‘wegdeemsteren’ zo mooi en er zijn voor haar allerlei associaties aan dat woord verbonden. Heb jij een Nederlands woord dat mooi klinkt? En waar moet je aan denken, als je dat woord gebruikt? Vertel!

Een Reactie op “Interessante taalcolumn (4): Ann De Craemer (De Morgen)”

  1. Sijan Subedi zegt :

    Volgens mij zijn er veel woorden in het Nederlands die ik mooi vind,Zoals bv. worstelen,hechte vriendschap. Ik moet heel veel denken aan de situatie waarin ik die woorden gebruik.Voor alle buitenlanders is het inderdaad moeilijk om heel veel mooie woorden te gebruiken.
    Je moet situatie begrijpen om te juiste woorden te kiezen. Als je een gedicht gaat schrijven dan moet je heel veel woorden uit de literatuur gebruiken .Dat kan je jouw poëzie mooi maken voor alle lezers. Mensen hebben veel woorden in hun hoofd.Ze moeten gewoon denken waar ze die woorden gaan gebruiken.Zoals voor mij bv. verheugen- blij zijn,genieten van .
    Tenslotte ga ik zeggen dat het heel belangrijk voor alle mensen is om juiste woorden te kiezen in juiste context.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: