Interessante Canvas-reeks: een inkijk bij 12 Belgische kunstenaars.

‘Hopen op de goden’. Elke zondag om 20.15u op Canvas.

Waar komt inspiratie vandaan? Waarom maken kunstenaars en artiesten het soort werk dat ze maken? En wat gaat er tijdens dat tekenen, schilderen, beeldhouwen, fotograferen of musiceren allemaal om in hun hoofd?

Dat zijn de vragen die centraal staan in Hopen op de goden, een zesdelige documentaire reeks die een unieke inkijk geeft in twaalf Belgische artiestenlevens.

Ga eens kijken op www.canvas.be/hopen-op-de-goden. Daar kan je kennismaken met twaalf Belgische kunstenaars door telkens op hun foto te klikken. Bekijk een paar portretten. Welke kunstenaar vind jij het meest fascinerend? Leg uit waarom.

Een Reactie op “Interessante Canvas-reeks: een inkijk bij 12 Belgische kunstenaars.”

  1. Renata Rodrigues zegt :

    De inspiratie van een artiest komt misschien van een droom of van uren denken. Zij durven hun creatie te verwezenlijken. De kunstenaars blijven doorzetten tot zij zelf tevreden zijn van hun werk. In het Oude Griekenland of de Romeinse periode vroeg de kunstenaar de muze om de inspiratie te brengen . Zij gebruiken hun technieken en jaren van studies . Het zijn veel nachten met weinig slaap en soms zonder goede verdiensten. De creativiteit en verbeelding zijn goede vrienden van de artiesten . Zij kunnen door iemand inspiratie krijgen, iemand die zij willen tonen “de inspirerende muze” of een beeld dat zij kunnen vereeuwigen.
    Ik heb van een paar kunstenaars hun werken bekeken en elke kunstenaar heeft zijn enige stijl. Het zijn heel goede en interessante werken. De wereld heeft nood aan kunst. Ik vind Emma de Swaef en Marc James Roels fascinerend. Het is een echt intensief werk en je moet handig zijn want soms zijn het mini popjes of decors. Het is een langdurig proces. Het is een paar minuten film waaraan zij meer dan een dag werk hebben. Ik hou ervan animatiefilms te kijken . Er is altijd een moraal of een realiteit die zij in die film willen tonen. Het is een mini poëzie in vorm van film. Het kan een drama, comedy of een campagne zijn maar ik vind het echt knap hoe zij kunnen produceren.

Plaats een reactie